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Registros recuperados : 239 | |
21. | | FOURO, A. M. M.; OLIVEIRA, K. M. de; ROCHA, A. R. C. da. Construção de bases de dados de pesquisa em ambientes de desenvolvimento de software orientado a domínio. In: SEMANA PARAENSE DE INFORMÁTICA E TELECOMUNICAÇÕES, 19.; CONGRESSO DE TECNOLOGIA DA INFORMAÇÃO E COMUNICAÇÃO DA AMAZÔNIA, 2., 2005, Belém, PA. Anais... Belém, PA: Sucesu, 2005. p. 61-72. XIX SEPAI / II CTIC. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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22. | | OLIVEIRA, K. da S. V.; TEIXEIRA, B. B.; CARDOSO, F. F.; SOLLERO, B. P. Comparações entre touros jovens e provados como disseminadores de potencial genético. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 11., 2015, Santa Maria, RS. Melhoramento animal da academia ao campo: uma parceria em construção: anais. Santa Maria, RS: SBMA: UFSM, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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23. | | OLIVEIRA, K. V. de; RUVIARO, C. F.; LAMPERT, V. do N. Carbon footprint in different beef production systems in the Pampa biome. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 370-374. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador: Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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30. | | AMADOR, J. T.; GLORIA, G. C. P.; OLIVEIRA, K. E. H. de; VASCONCELOS, S. S. Aplicabilidade do software Safira 1.1 como ferramenta para a determinação de comprimento de raízes de palma de óleo. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 20.; SEMINÁRIO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 4., 2016, Belém, PA. Anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2016. p. 258-261. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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31. | | SAMPAIO, I. C. G.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; KELLER, M.; PEREIRA, C.; OLIVEIRA, K. Análise do fluxo de metano de uma plantação de arroz e soja em comparação com floresta tropical na Amazônia. Espaço Científico, Santarém, v. 13, n. 1/2, p. 47-60, 2012. Revista editada e publicada em 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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33. | | OLIVEIRA, K. S. DE; CARDOSO, T. F.; BRUSCADIN, J. J.; REGITANO, L. C. de A. Associação entre variantes da região upstream do gene CTGF e medidas fenotípicas de eficiência alimentar em bovinos Nelore. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 12., 2020, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2020. p.20. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 71). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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35. | | SAMPAIO, I. C. G.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; KELLER, M.; PEREIRA, C.; OLIVEIRA, K. Methane flux analyze in the interface soil-atmosphere at a rice plantation, a soybean plantation and a tropical forest, in Oriental Amazônia. In: SCIENCE TEAM MEETING, 10., 2006, Brasília, DF. Book of Abstracts... Manaus: LBA-ECO, 2006. p. 33. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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40. | | OLIVEIRA, K. M. B. de; CHIARI, L.; BARRIOS, S. C. L.; LAURA, V. A. Avaliação de híbridos intraespecíficos de Brachiaria decumbens Stapf (Poaceae) para tolerância ao alumínio. In: WORKSHOP SOBRE TOLERÂNCIA A ESTRESSES ABIÓTICOS EM PLANTAS FORRAGEIRAS, 2013, Campo Grande, MS. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 104 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 199). Comitê técnico: Cacilda Borges do Valle; Geovani Ferreira Alves; Letícia Jungmann Cançado; Liana Jank; Lucimara Chiari; Lucinete Colombo; Sanzio Carvalho Lima Barrios; Ulisses José de Figueiredo. p. 16-25 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 239 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/05/2020 |
Data da última atualização: |
18/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VIEIRA, A. H.; BALTHAZAR, C. F.; GUIMARÃES, J. T.; ROCHA, R. S.; PAGANI, M. M.; ESMERINO, E. A.; SILVA, M. C; RAICES, R. S. L.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.; WALTER, E. H. M.; FREITAS, M. Q.; CRUZ, A. G. |
Afiliação: |
Alexandre H. Vieira, UFF; Celso F. Balthazar, UFF; Jonas T. Guimaraes, UFF; Ramon S. Rocha, UFF, IFRJ; Mônica M. Pagani, UFRRJ; Erick A. Esmerino, UFF; Márcia C. Silva, IFRJ; Renata S. L. Raices, IFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA; Mônica Q. Freitas, UFF; Adriano G. Cruz, IFRJ. |
Título: |
Advantages of microfiltration processing of goat whey orange juice beverage. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Reserach International, v. 132, n. 109060, 8 p. 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2020.109060 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the microbiological, physicochemical and functional quality of an innovative goat whey orange juice beverage (GOB) processed by microfiltration. The microfiltration (0.2 µm) of the GOBs had a variation on the feed temperature (20, 30, 40, 50 °C) and were compared to the conventional heat treatment LTLT (63 °C/30 min). Microbiological (aerobic mesophilic bacteria, mold and yeast and lactic bacteria), physicochemical (pH, color, rheology and volatile compounds) bioactive compounds (acid ascorbic, total phenolics) and functional activity (DPPH, ACE, ?-amilase and ?-glucosidase) analysis were performed. The GOB processed by microfiltration using at least 30 °C presented adequate microbial counts (less than 4, 3 and 4 log CFU/mL, for AMB, molds and yeasts and LAB, respectively). In general, the pH, color parameters, volatile and bioactive compounds were not influenced by microfiltration temperature, but presented a difference from the LTLT processing. The rheological parameters were influenced by MF temperature and the utilization of temperatures of 20° and 30 °C maintained the consistency similar to the LTLT sample, preserving the compounds responsible for the texture. Therefore, it is suggested a processing of GOB by microfiltration using mild temperatures (between 30° and 40 °C) to preserve consistency and also obtain a desirable microbial quality, beyond the preservation of many functional properties and volatile compounds. |
Palavras-Chave: |
Functional activity; Membrane technology. |
Thesagro: |
Bebida; Laticínio; Membrana; Microbiologia de Alimento; Suco de Laranja; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Dairy products; Food technology; Microbiology; Rheology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02696naa a2200421 a 4500 001 2122283 005 2020-05-18 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2020.109060$2DOI 100 1 $aVIEIRA, A. H. 245 $aAdvantages of microfiltration processing of goat whey orange juice beverage.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe objective of this study was to evaluate the microbiological, physicochemical and functional quality of an innovative goat whey orange juice beverage (GOB) processed by microfiltration. The microfiltration (0.2 µm) of the GOBs had a variation on the feed temperature (20, 30, 40, 50 °C) and were compared to the conventional heat treatment LTLT (63 °C/30 min). Microbiological (aerobic mesophilic bacteria, mold and yeast and lactic bacteria), physicochemical (pH, color, rheology and volatile compounds) bioactive compounds (acid ascorbic, total phenolics) and functional activity (DPPH, ACE, ?-amilase and ?-glucosidase) analysis were performed. The GOB processed by microfiltration using at least 30 °C presented adequate microbial counts (less than 4, 3 and 4 log CFU/mL, for AMB, molds and yeasts and LAB, respectively). In general, the pH, color parameters, volatile and bioactive compounds were not influenced by microfiltration temperature, but presented a difference from the LTLT processing. The rheological parameters were influenced by MF temperature and the utilization of temperatures of 20° and 30 °C maintained the consistency similar to the LTLT sample, preserving the compounds responsible for the texture. Therefore, it is suggested a processing of GOB by microfiltration using mild temperatures (between 30° and 40 °C) to preserve consistency and also obtain a desirable microbial quality, beyond the preservation of many functional properties and volatile compounds. 650 $aDairy products 650 $aFood technology 650 $aMicrobiology 650 $aRheology 650 $aBebida 650 $aLaticínio 650 $aMembrana 650 $aMicrobiologia de Alimento 650 $aSuco de Laranja 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aFunctional activity 653 $aMembrane technology 700 1 $aBALTHAZAR, C. F. 700 1 $aGUIMARÃES, J. T. 700 1 $aROCHA, R. S. 700 1 $aPAGANI, M. M. 700 1 $aESMERINO, E. A. 700 1 $aSILVA, M. C 700 1 $aRAICES, R. S. L. 700 1 $aTONON, R. V. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 700 1 $aWALTER, E. H. M. 700 1 $aFREITAS, M. Q. 700 1 $aCRUZ, A. G. 773 $tFood Reserach International$gv. 132, n. 109060, 8 p. 2020.
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